Framtiden är din om du väljer att studera till fastighetstekniker

En bra lön med arbetsuppgifter som matchar den senaste tekniken. Det är vad en blivande fastighetstekniker kan se fram emot efter studier på John Ericsson Institutet.

Stor brist på fastighetstekniker
Vi pratade med Carina Lundström, utvecklingsledare på Fastun (Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd) som berättade att det under de kommande åren är stor brist på fastighetstekniker. Det betyder att du kommer ha goda möjligheter till jobb efter examen om du väljer att plugga hos oss.

Ett framtidsyrke men tekniken i fokus
Carina berättade också att yrket har ligger rätt i tiden och i framtiden. Är du till exempel intresserad av teknik och digitalisering är yrkesrollen ett bra val eftersom de fastigheter som byggs hela tiden utvecklas rent tekniskt. 

Generellt sett har hela fastighetsbranschen framtiden för sig, bland annat tack vare just digitaliseringen.

Du får en bra lön
Lönen för en fastighetstekniker ligger på mellan 25000 och 35000 kronor i månaden. Många faktorer avgör den exakta lönen. Det beror bland annat på hur många år du har arbetat i branschen, vilken arbetsgivare du har och var du bor.

Vad gör en fastighetstekniker?
Lite kortfattat kan man säga att det är en specialist med ansvar för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. Du kommer bland annat ansvara för daglig drift och underhåll av fastighetens tekniska system. Läs mer här: http://johnericssoninstitutet.se/fastighetstekniker/