Bor du i Göteborg? Då kanske vi har utbildningen för dig.

I Sverige byggs det mycket fastigheter just nu. Inte minst byggs det mycket i Göteborg, en stad som står inför en stor expansion. Och detta samtidigt som fastighetsbranschen skriker efter kompetent arbetskraft.

På en konferens för några år sedan frågade därför en av våra medarbetare varför vi inte finns i Göteborg. Det var en berättigad fråga och tanken på att etablera oss på Västkusten var född. Vi är därför jätteglada att nu kunna erbjuda flera utbildningar på vår skola i centrala Göteborg.

Damon Collum är utbildningsledare på John Ericsson Institutet och berättar vad han tycker är så bra med en yrkeshögskoleutbildning.

– En viktig del i våra utbildningar, och som skiljer yrkeshögskolan från många andra högre utbildningar, är de tre praktikperioderna. Det är då studenterna omvandlar sina teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter. Väldigt ofta leder praktikperioderna dessutom till en anställning efter att du har tagit din examen.

Flera skolor ger en dynamisk miljö
I samma lokaler som vi har våra klassrum huserar också skolorna Medieinstitutet, Travel Education Centre och Stockholm School of Business. Det skapar en kreativ och dynamisk miljö trots att det är fyra helt olika skolor.