Hej Martin Vujicic, distriktschef på Gunnar Karlsen som sitter i ledningsgruppen för utbildningen till Fastighetsingenjör.

 

Varför har du valt att göra det?

— Det är ett väldigt ansvarsfullt uppdrag att få vara med och bidra till morgondagens tekniker och ingenjörers framtid och kunskap. Och i min roll som distriktschef på Gunnar Karlsen är det en bra möjlighet att vara med och påverka utbildningen i den riktning arbetsmarknaden önskar.

Martin säger också att även han utvecklas genom att sitta i ledningsgruppen och att det är lärorikt

— Det är lätt att man fastnar i sina egna spår men genom detta engagemang får jag input från både branschkollegor och studenter. Och inte minst, det är även en bra plattform att kunna rekrytera ifrån.

Hur ser du våra studenters möjlighet till jobb efter studierna?

— min bedömning är att det är väldigt goda chanser att få arbete. Vi har ju en stor del ”äldre” i branschen som inom en 5-10 årsperiod kommer att gå i pension och det glappet behöver vi fylla på. Det är naturligtvis en stor utmaning för hela branschen att lösa detta då det finns en stor kunskap och erfarenhet som försvinner iväg. Då är det toppen att successivt kunna fylla på med kunskap från exempelvis JEI.

 

Har du några råd att ge studenterna i din roll som distriktschef för Gunnar Karlsen

— Ja, något som är väldigt viktigt är att ta LIA-perioderna på allvar och faktiskt inse vilken unik möjlighet det är att lära känna arbetsmarknaden och knyta nätverk. För om det är något som är viktigt så är det just det – att ha ett stort nätverk.

— Det är också viktigt att tro på sig själv och ta för sig, det är ingen annan som kommer att lösa varken skoltiden eller att hitta ett arbete.

Martin pekar också på vikten av att inte ha för bråttom att söka de mest avancerade tjänsterna och heller inte ha någon prestige i att söka en mer junior roll. Han menar att det finns tid för allt och det är bättre att lära sig grunderna ordentligt. Hoppar man på ett för ansvarsfullt arbete är risken att man känner sig otillräcklig.

Vill söka utbildningen till Fastighetsingenjör? Här hittar du all information om den.